WWW.ALBERTANDERSSONCHARK.SE
 

Om oss

Knud, Toni och Leif
Knud, Toni och Leif

Charkuteri i Saluhallen inne på tredje seklet. Precis i slutet på 1800-talet, då Stora Saluhallen stod nybyggd, startade Albert Andersson Charkuteri i de historiska lokalerna.

I dag, inne på det tredje seklet, finns företaget fortfarande kvar och ända sedan 1933 har släkten Knudsen varit verksamma i butiken där det finns ett stort utbud av nöt-, fläsk-, kalv- och lammkött.

Knud Knudsen började som anställd 1933 och 1949 blev han ägarpart i butiken. 1976 övertogs verksamheten av Knuds söner Toni och Leif, men sedan drygt 10år tillbaka är det Tonis söner Fredrik och Magnus som driver denna stolta butik vidare.

Hängmörade köttrasdjur!

På Tjolöholmsgård, söder om Kungsbacka, bedrivs naturnära djuruppfödning på djurens villkor. Djuren strövar fritt på strandängarna runt Tjolöholm som ligger mitt i Kungsbacka- fjorden. Ängarna är naturreservat och varken gödslas eller besprutas.

Det finns c:a 70 kor av raserna Blond & limousine.Kalvarna föds på vår & höst och går sedan med korna i 7 månader. De lever ett lugnt & avstressat liv & har alltid fritt med foder förAtt de skall kunna äta och sova när de behagar.

Under vinterhalvåret har korna möjlighet att vistas både inne & Utomhus runt gården. Gården drivs av Ingemar & Catarina Millesson. På gården produceras också fodersäd, brödvete & gräsfrö.

Lammkött från Stenkullen!
Från Maj till December kommer vårt lammkött från Lammet och bonden i Stenkullen. Där betar lammen fritt på de gräsbeklädda hedarna. Därav det möra & välsmakande köttet. Övrig tid på året kommer vårt lammkött från Scan i Linköping. Färskt lammkött finns numera året om.

Fläskkött från Dalsjöfors!
Allt vårt fläskkött kommer ifrån svenska gårdar i närheten av Dalsjöfors. Det slaktas på Dalsjöfors slakteri & styckas på Dalsjöfors kött AB på slakthuset i Göteborg. Tack vare närheten får vi leverans varje dag.

Korvar & kallskuret
Vi har ett stort urval av korvar & kallskuret från Per i Viken i Skåne. Han använder endast svensk råvara & röker på gammalt vis i riktiga rökrum. Pröva och du köper aldrig något annat.

andersson_liten
Magnus och Fredrik
Tjoloholms_liten
Nötkött från
Tjolöholms lantgård

Ingemar_foto_litetIngemar-Millesson


logga från lammet och bonden